luni, 28 februarie 2011

Revelatia zilei...



Total de acord. De mult ma gandeam la chestiunile astea.

sâmbătă, 26 februarie 2011

Because you're super cool!

Un spot bestial...







Stiam eu ca trebuie sa imi iau caine! :))


Si una din noile mele obsesii muzicale...









Ieri cica am fost la Cinema City la London Boulevard...Revelator filmul...
Genul de film care te face sa intelegi de ce vrei sa porti costum negru, sa vorbesti british english, sa-ti para rau ca te-ai lasat de fumat (vb aia de pe o reclama vazuta zilele astea, cica fumezi daca esti cool, optimist, activ si pentru oamenii de genul s-au inventat Winston...my ass, as interzice genul asta de reclame) si sa iti cumperi un Rolls Royce.
Un Rolls Royce pentru ca te costa o caruta de bani si pentru ca vei arata super cool in el!
Si mai super cool vei fi pentru ca pe capota masinii tale troneaza "Spirit of Ecstasy", care mai nou se poate retrage sub capota, si iti poate proteja astfel bijuteria de manglitorii colectionari de insemne auto.



Apropo de "Spirit of Ecstasy", ingerul de pe capota Rolls Royce, el are o poveste speciala. 
La baza lui sta o pasiune secreta intre lordul John Walter Edward Douglas-Scott-Montagu, (un pionier al miscarii  automobilismului si editor la revista The Car Illustrated, 1902) si Eleanor Velasco Thornton, care era secretara sa si care avea sa devina modelul pentru logo. Dragostea lor avea sa ramana secreta si stiuta doar de un cerc restrans de prieteni datorita conditiilor sociale si economice precare ale lui Eleanor pentru mai bine de o decada. Lordul, pe de alta parte, a trebuit sa cedeze presiunilor familiei si sa se insoare cu Lady Cecil Victoria Constance, o gagica mai pe rangul sau insa si-a continuat relatia cu Eleanor, care a murit in 1915, scufundandu-se cu SS Persia, vas torpilat de U-boat-urile germane, in largul Cretei, in timp ce se indrepta spre India. Now that's a logo with a fucking story...
Si cat de pizdoasa sa fie masina asta? Va dati seama ca n-ai cum sa treci neobservat in trafic calare pe asa ceva...


miercuri, 23 februarie 2011

Traim vremuri interesante...

In timp ce romanii isi inunda canalele media cu stiri legate de Bercea Mondialu' si al lui clan plangator ce se jura in lacrimi ca sefu' e nevinovat, si in timp ce romanul de rand se minuneaza de curatenia care se face la nivel de guvizi prin vami, fara sa se intrebe cine e de fapt in spatele sistemului, in lume se intampla chestiuni mult mai importante.
Se pare ca este un fel de an 1989 pentru lumea araba. Nu cred ca intamplator, efectul de domino si-a facut aparitia de la vest la est in nordul Africii. In Tunisia, o serie de oameni dubiosi prezinta la televizor averea dictatorului fugit cam cum se intampla la noi in '89...iar omul de rand nu se gandeste ca de fapt va urma o "perioada de tranzitie", in care baietii destepti din sistem vor pune mana pe anumite valori. De castigat din toate astea? Spania, caci turistii care aveau de gand sa isi petreaca concediile s-au reorientat rapid. Dupa mine Tunisia nu isi va reveni prea rapid in ceea ce priveste turismul, la fel ca si Egiptul de alfel.
A urmat apoi spectacolul mediatic din Egipt, unde nu-mi este clar de ce Mubarak, omul americanilor a fost schimbat, probabil tot de catre acestia! Retelele de socializare si-au facut treaba, Wikileaks-ul a dezvaluit si el chestiuni interesante, televiziunile si oprirea retelelor de telefonie paralizand comunicarea. Mesajele lui Obama au fost clare, s-a tras de timp cat s-a putut...manifestatii si contramanifestatii... un presedinte care subit a disparut "intr-o clinica" dupa ce initial n-a vrut sa renunte, tot ce se poate in materie de scenariu clasic de interventie de afara. Si de ce si-ar baga coada marile puteri in Egipt? Pai in primul rand pentru ca Egiptul detine canalul Suez....prin care se desfasoara o buna parte din comertul mondial, in special cel cu petrol...si asta s-a vazut in modul in care au explodat preturile barilului de titei in timpul agitatiilor. De mentionat ca acest canal a fost de-a lungul istoriei un punct strategic extrem de important pentru care s-au purtat mai multe razboaie sau jocuri de culise. Imperiul roman, Franta, Anglia, America, cu toate au incercat sa puna mana pe acesta poarta spre Orient. Apoi pentru ca Egiptul este unul din cele mai puternice state arabe, a carui armata a fost dotata direct de americani cu tehnica de ultima ora, lucru ce probabil ii impiedica pe americani sa-l lase la voia intamplarii si nu in ultimul rand pentru ca Egiptul reprezenta un fel de punte de dialog intre israelieni si lumea araba. Mossadul si Israelul isi fac acum probleme caci granita de vest s-ar putea sa devina mai vulnerabila, daca in aceasta tara isi vor baga coada si extremistii islamisti, lucru de altfel de inevitat dupa parerea mea. Astazi 2 nave de razboi Iraniene au trecut in marea Mediterana, dupa mai bine de 40 de ani de absenta din aceste ape cu destinatia Siria, pentru a efectua un "exercitiu" dar Israelul priveste incordat la ele, semnaland zgomotos acest lucru in presa internationala si acuzand Iranul de provocari. Bahrain, Yemen, Siria, Oman, Algeria...toate state care se confrunta cu proteste mai mult sau mai putin importante. Gaddaffi, colonelul aflat la putere in Libia, a trecut la represalii violente, numarul de morti trecand peste 200, livrarile de gaz catre Italia si alte state vest europene fiind oprite pe motiv ca acestea isi baga coada in treburile interne ale Libiei, de la puterea careia nu va pleca decat mort.
Ce au in comun aceste state? Mult petrol, cateva dintre ele fiind destinatii turistice de nivel mondial, tari care sunt in plin bum demografic. Sa fie doar un pas evolutiv, si acestea sa fie pregatite sa treaca de la dictaturi la un sistem democratic sau sa fie vorba despre o reconfigurare a influentelor marilor puteri in aceasta zona?
Marele premiu va fi dupa mine Iranul, care probabil va fi cireasa de pe tort din ultima perioada caci baietii s-au apropiat extrem de periculos de bomba nucleara iar Israelul nu vede acest lucru cu ochi buni. Ultima lovitura data programului nuclear iranian a fost un virus care impiedica functionarea centrifugelor pentru imbogatirea uraniului iar acest lucru a castigat timp pentru isralelieni. Ani chiar.
China cenzureaza si ea pe google cautarea anumitor cuvinte cum ar fi "revolutia de iasomie" dar dupa mine asistam la un punct de cotitura. Retelele de socializare devin o adevarata arma de mobilizare a oamenilor. Se poate merge deci la razboi cu feisbucu'...pana una alta, asistam la o alta zona care va trece prin "perioada de tranzitie" in care va trebui probabil sa plateasca cu privatizari si scaderi ale nivelului de trai, pretul libertatii si al integrarii totale in fluxurile de comert international dintre statele "democrate".
                                                          sursa: zf.ro

joi, 10 februarie 2011

Puterea brandului...

2011...Darth Vader revine...vb aia...feel the force...Super evenimentul din Statele Unite ale Americii...una din celebrarile imperiului consumerismului! Tipic! mai exact ziua in care se desfasoara Super Bowl...ziua in care 30 de secunde de publicitate costa intre 2,5 si 3 milioane de dolari...se pare ca intradevar, avand in vedere sumele cheltuite de departamentele de marketing, America iese din recesiune...Ei iata, castigatoare la capitolul impresie iese reclama de la Volkswagen...o reclama simpla cu un pusti care isi joaca rolul bestial...iar Volkswagen duce la sfarsit o campanie de marketing bestiala, lansata si promovata inainte prin intermediul internetului, care se pare castiga din ce in ce mai mult teren in pregatirea unor astfel de campanii...
Va prezint in continuare capodopera...


Lectia invatata? simplu, asociati produsul cu elemente arhicunoscute, branduri, stereotipii, femei (daca e o reclama destinata barbatilor)! :))
Si o reclama cu Darth Vader mai veche...


Tam tam tam, tam ta dam, tam tadam, tam tam tam tamtadaaaaaaaam tam tadaaaaam! Join the dark side of the Force!

duminică, 6 februarie 2011

Recomandari filme...




Mda, am vazut in ultimul timp 3 filme inspirate din realitate care au intrat direct in top 10 personal. Absolut fascinante. Fascinante pentru ca iti arata cat de putin cunoastem de ce suntem in stare. De fapt, de asta iubesc muntele, pentru ca in primul rand ajungi sa te cunosti pe tine mai bine. Pe de alta parte, in toate 3 este vorba de niste oameni cu o extraordinara tarie psihica, cu o dorinta de a trai fantastica si o vointa de fier. Oameni pentru care atingerea unui varf de munte e de fapt "inutilul" necesar pentru o clipa profunda de fericire adevarata. Oameni care nu pot trai fara adrenalina. Oameni care cred in vise, camaradenie, curajul de a infrunta frici si obstacole. Pentru ei, viata in sine este cel mai mare miracol.
Vi le prezint in continuare in ordinea preferintelor mele:
Pe locul 3: The Beckoning Silence, il gasiti pe youtube


Pe locul 2: 127 hours


Pe locul 1: Touching the Void, il gasiti si pe asta pe youtube


"There's no force on Earth more powerful than the will to live" lectia cea mai de pret invatata din cele trei filme vizionate. Never give up!

Apropo, voi stiti ceva filme pe tema asta?