marți, 12 iulie 2011

Refreshing the situation...studentia e over!


Am trecut printr-o perioada foarte busy, ca atare nu prea am avut timp de scris pe blog. Sa dam un refresh scurt.
Ultima saptamana de studentie a fost de pomina. Am terminat disertatia la fix, am facut rost de toata hartogaraia necesara depunerii ei la secretariat, am fost pe la prof sa mi-o semneze iar vineri la ora 10, ma infigeam bagaret in coada caci de la 11 trebuia sa ajung la sediul firmei unde lucrez, sa depun licenta si alte acte, dupa ce trecusem si de al 2-lea interviu care, surpriza, a fost telefonic. Toate s-au asezat ca in rastel.
Duminica am fost trimis in marea capitala sa invat cum sa fiu un om de vanzari eficient - training oferit prin bunatatea marii corporatii Citi Bank.
It was fucking interesting...inveti intr-un training din asta cat intr-un semestru de facultate, chestii practice. In al 2-lea rand, nu te pune cu banca...are clar, specialisti mai buni decat tine in toate domeniile, astfel ca spre deosebire de legislatia de stat, care este lacunara, banca aplica o strategie si reguli atat de bine stabilite si de gandite pana si din punct de vedere psihologic incat ramai socat si fara sanse sa o fentezi. Smart guys, I must admit!
Primul si singurul lucru care m-a speriat la trainingul asta a fost sa nu dea dracul sa prind o canicula de proportii in Bucuresti. A dat Dumnezeu si a fost vreme ok, plus ca mi s-a pus la dispozitie un apartament cu o camera in piata Romana, dotat inclusiv cu aer conditionat, asa ca 3 zile am boierit! Surprinzator, Bucurestiul nu m-a mai speriat ca alta data, din contra mi s-a parut intr-adevar un oras plin de oportunitati...bine, asta probabil si pentru ca m-am invartit doar prin centru...Cea mai interesanta constatare...capitala schimba pana si greierii...baietii cantau de zor pe betoane si piatra cubica la statuia lui Carol...:)) fucking unbelievable!
Trainerul care l-am avut era categoric bolnav...bolnav in sensul bun! Omu' putea sa iti vanda probabil pe bani grei pana si o bijuterie in forma de porumbel purtator de falus in plisc...am avut multe fineturi de invatat..
In rest m-am plimbat prin Bucuresti, am baut o bere in Cismigiu intr-o companie minunata, m-am minunat pe ce cacaturi sunt cheltuiti banii bucurestenilor (pasarile din parcul Cismigiu...wtf? de ce dracu ai vrea sa vezi pauni intarcuiti intr-un parc?) si am cunoscut oameni noi. Simtul meu de orientare s-a dovedit a fi foarte ascutit, mai putin prin maruntaiele metroului, unde am avut tendinta drastica de a confunda nordul cu sudul. :))
Partea de cacat a fost translatarea dus si intors la Bucuresti cu trenul, care a insumat in total aproximativ 22 de ore de chin, chin usurat doar de compania fetelor cu imaginatie, care vazandu-ma singur si neajutorat au pus artileria grea pe mine, probabil la ordinul unei organizatii feministe elitiste mondiale, al carei scop este dominatia globala sub tutela femeilor si care incearca probabil sistematic sa elimine barbatii cei mai competenti, printre care s-a dovedit de aceasta data, fara tagada, ca ma aflu si eu! :))
Revenit in Cluj Napoca, a urmat prima zi de servici, care s-a dovedit a fi extrem de interesanta, cum de altfel au fost si urmatoarele...o sa ma transform probabil intr-un animal social scormonitor de intimitate....si nu ma pot plange ca pana acum nu am fost la fel...:)) evident treaba a fost marcata solemn prin ascultarea pe drumul catre servici a piesei Vank - O ultima dorinta, treaba batuta definitiv in cuie inca din liceu.

Sustinerea disertatiei a decurs bine, astfel am devenit absolvent cu nota 9,25 a mandrei sectii Afaceri Internationale, FSEGA, UBB, si am sarit in valtoarea vietii direct, ca un pinguin infometat ce pleaca la pescuit, numai ca eu sunt in postura de Direct Sales Agent, at Citi Bank, vesnic la cravata si 4 ace, cu increderea ridicata, mereu zambitor si constient ca de acum inainte ochii albastri vor fi un trick care bine aplicat vor face si bani :)).
Urmatoarele bariere de depasit? Scopurile sunt nobile, dar nu se pot dezvalui decat cele care sunt publice si in cercurile de prieteni, si vizeaza perioada de pana la 28, adica un plan pe o perioada medie de 5 ani.
1. Sa devin Sef, bine platit intr-o multinationala
2. Sa devin sef in afacerea mea, si sa castig mai mult decat in prima situatie + k vreau sa traiesc satisfactia demisionarii de pe o pozitie inalta :))
3. Inca o facultate sau doctorat ca sa pot fi studentul model care n-am fost :))
4. Proud owner of a house in Cluj Napoca, preferabil cartierul Marasti
5. Proud owner of a Mini Cooper, macar un an pana realizez ce afacere proasta am facut...
6. Ma insor cu Ileana Cosanzeana, dupa ce am fost dorit de 25% din femeile bune din Cluj :)) (deocamdata cunosc doar 15% din ele).
7. Ileana Cosanzeana si cu mine pornim sa vizitam lumea la modul cel mai agresiv pe principiul axei lui Basescu: Bucuresti - Londra - Washington, care insa va suferi modificari majore atat de fond cat si de forma.
Ultimele 2 se vor intampla doar la 28. Planificarea cincinalului este mama succesului.
Va pup, cine mai vrea un plastic (card), sa apeleze la mine! Pana atunci ma transform incet dar sigur intr-un tip agasant cu zambet vesnic, cum e asta de mai jos: :))


2 comentarii:

  1. Bine bog.(ti-am mai zis oare asa vreodata), keep it on! Cat despre plasticate, am reusit performanta sa am doua pe acelasi cont, inainte sa am un venit:)). Probabil ca salesmani din'astia ca tine m-au combinat. Succes. mano

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) cultura financiara dude, cultura financiara...inseamna ca la 30 o sa fi grizonat si o sa porti sandale, nebarbierit in timpul liber ca un adevarat domn de calitate :))

    RăspundețiȘtergere